1 min

Volgens een Japanse krant zijn Apple en Foxconn een nieuwe samenwerking aangegaan om een fabriek te openen die exclusief voor Apple OLED-panelen gaat produceren. Hoewel de fabriek pas op zijn vroegst in 2016 zijn deuren opent zou het kunnen betekenen dat Apple op termijn afscheid gaat nemen van LCD-schermen.

Apple gebruikt al jaren LCD-schermen voor zijn computers en mobiele apparaten, maar daar kan weleens verandering in komen nu het bedrijf samen met Foxconn investeert in een nieuwe fabriek voor OLED-panelen. De fabriek zal volgens de Japanse krant worden gebouwd in Taiwan en gaat zo’n 2,6 miljard dollar kosten. Foxconn zou uiteindelijk 5 inch schermen willen produceren met een pixels per inch ratio van 400. Aangezien een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels op een 5 inch scherm neerkomt op 440 pixels per inch, zou Apple dan wederom kiezen voor een afwijkende schermresolutie.

Het gebruik van OLED-schermen in smartphones is overigens niet nieuw, veel andere fabrikanten maken al jaren gebruik van OLED-schermen, bijvoorbeeld Samsung.