2min Devices

‘Apple voegt in 2017 al OLED-schermen toe aan iPhones’

Apple zou volgend jaar al de overstap willen maken naar OLED-schermen in de iPhones, dat meldt AppleInsider op basis van anonieme bronnen. Eerder zou Apple van plan zijn om in 2018 de overstap te maken naar OLED-schermen, maar het bedrijf zou nu een verzoek hebben neergelegd bij fabrikanten om dit een jaar eerder te doen.

AppleInsider baseert zich op een bericht in de Japanse krant de Nikkei. Die beweren dat Apple een verzoek heeft neergelegd bij LG en Samsung voor de productie van OLED-schermen. Op dit moment zijn LG en Samsung de enige partijen die op grote schaal OLED-schermen kunnen produceren.

De vraag is wat Apple’s reden is om over te stappen, is dat puur omdat OLED-schermen een betere beeldkwaliteit en energieverbruik kunnen bieden of wil Apple gebruik maken van features die bij LCD onmogelijk zijn. Zo kunnen OLED-schermen bijvoorbeeld worden gebogen. Ook kunnen OLED-schermen altijd aan staan, zodat er infomatie zichtbaar is op het scherm als het toestel in stand-by staat.

Volgend jaar zal duidelijk moeten worden wat Apple precies van plan is. Ook zal dan duidelijk worden of Apple direct alle iPhones voorziet van een OLED-scherm of alleen bepaalde modellen.

Business Korea meldt overigens dat Samsung opnieuw forse investeringen doet in de productie van OLED-schermen. Het bedrijf zou ongeveer 300 miljoen euro hebben geïnvesteerd in nieuwe productlijnen. Mogelijk om de productie voor Apple te kunnen doen.

Bron:AppleInsider