Nog altijd is de OnePlus One niet in de vrije verkoop gegaan. Morgen, op 20 januari, zal er opnieuw een moment zijn waarop alle geïnteresseerden de smartphone kunnen kopen. Het gaat om beide varianten van het Chinese toestel.

De OnePlus One (review) biedt de consument een combinatie van high-end hardware tegen een vriendelijke prijs. Voor 269 euro krijgt men een toestel met een Snapdragon 801-chipset, een Full HD-scherm van 5,5 inch, 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en een 13 megapixel-camera op de achterzijde. Voor drie tientjes extra wordt de opslagruimte uitgebreid naar 64GB.

Het grootste nadeel aan de OnePlus One is niet zo zeer gerelateerd aan de hardware van de smartphone, maar aan de beschikbaarheid. De OnePlus One is normaliter enkel te kopen met een uitnodiging en dat is een grote beperking omdat veel mensen direct een nieuw toestel willen hebben.

OnePlus heeft in de afgelopen maanden een aantal momenten georganiseerd waarbij de One kortstondig in de vrije verkoop ging en deze week zal dat opnieuw het geval zijn. De vrije verkoop staat in het teken van het nieuwe jaar en vindt plaats tussen 8 en 10 uur op de website van OnePlus.

Let wel, de OnePlus Two komt in het tweede of derde kwartaal van 2015 op de markt en wellicht wil je daar op wachten. De kans is echter groot dat OnePlus opnieuw met uitnodigingen zal werken.

Lees meer