Het begint er steeds meer op te lijken dat HTC de UltraPixel-camera die we de afgelopen jaren zagen op de achterzijde van de duurste smartphones vaarwel zegt. Volgens het geruchtencircuit krijgt de HTC One M9 een camera met een resolutie van 20 megapixel.

Volgens een bron die dichtbij HTC zou staan heeft het Taiwanese bedrijf gekozen voor een camera-sensor met een resolutie van 20 megapixel. Dat is een drastisch verschil met de 4 megapixel-camera’s waarvan de HTC One M8 (review) werd voorzien. Of HTC opnieuw opteert voor een opstelling met twee camera’s op de achterzijde is onduidelijk.

Bij die camera’s gebruikte HTC zeer grote pixels op de sensor, om op die manier meer licht te kunnen vangen. De prestaties van de One M8 vielen ons bij het recenseren van het toestel echter tegen. Hoewel de One M8 redelijk goed presteerde in donkere omstandigheden, waren de algemene prestaties gewoon onder de maat.

Toch zal de UltraPixel-camera niet helemaal uit worden geroeid, deze sensor zou namelijk op de voorkant van de One M9 worden geplaatst voor het nemen van selfies en voeren van videogesprekken. Het is even afwachten, maar wellicht is dit een betere locatie voor deze camera.

Naar verwachting presenteert HTC de One M9 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Vorige week werd bekend dat HTC op 1 maart een persconferentie heeft belegd.