HTC One M9 krijgt software-update om fotokwaliteit te verbeteren

HTC heeft voor zijn vlaggenschip van 2015, de HTC One M9, besloten om de UltraPixel-technologie te laten varen en gekozen voor een 20 megapixel camera van Toshiba. Hoewel de foto’s van betere kwaliteit zijn dan bij de HTC One M8 van vorig jaar is de camera nog steeds niet heel geweldig. Daar komt mogelijk verandering in middels een software-update die vandaag of volgende week vrijdag beschikbaar moet komen.

Jason Mackenzie, grote baas van HTC in de Verenigde Staten, heeft op Twitter aan een gebruiker laten weten dat er een software-update voor de camera aan zit te komen. De gebruiker klaagde over de slechte reviews die de camera in de HTC One M9 krijgt en was nu aan het kijken naar een Samsung Galaxy S6.

Daarmee erkent HTC dus meteen dat het zelf ook niet tevreden is over de camera en dat het werkt aan een software-update om de fotokwaliteit te verbeteren. Of HTC in staat is om de software zodanig te verbeteren dat de foto’s wel ineens van uitstekende kwaliteit zijn is moeilijk te zeggen. Apple werkt al jaren met 8 megapixel camera’s en weet elk jaar de fotokwaliteit weer iets op te schroeven. Nou zijn megapixels lang niet het belangrijkste onderdeel van een camera, de soort lens is vele malen belangrijker. Hoe goed de camera van Toshiba precies is weten we niet.

De meeste smartphonefabrikanten hebben een duidelijke voorkeur voor camera’s van Sony. Het Japanse bedrijf heeft de afgelopen jaren bewezen dat het hele goede smartphonecamera’s kan produceren.

De software-update komt in elk op korte termijn in de Verenigde Staten beschikbaar, wanneer die in Nederland beschikbaar komt is nog onduidelijk.

Lees onze review van de HTC One M9

Bron:Twitter