2min

De website BGR beweert een lijst met de specificaties van de Samsung Galaxy S6 in handen te hebben. Daaruit valt onder andere op te maken dat het toestel met een Quad HD-scherm met een grootte van 5,1 inch wordt voorzien.

Eerder deze week werd nog gemeld dat Samsung nog geen definitieve keuze heeft gemaakt voor de Samsung Galaxy S6, maar BGR meent een volledige lijst met de definitieve specificaties van het toestel in handen te hebben. Het is niet te verifiëren of dat klopt, maar we wilden je de gegevens niet onthouden.

De Galaxy S6 krijgt volgens de lijst een 64bit-processor met acht rekenkernen, gemaakt op een 14 nanometer-procedé en 50 procent sneller dan die van de Galaxy S5. Het scherm heeft een Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels en met een grootte van 5,1 inch bedraagt de pixeldichtheid dan 577 pixels per inch. Het scherm zou ook zeer goed af te lezen zijn in de buitenlucht en de helderheid kan superlaag worden gezet voor wanneer je je telefoon bijvoorbeeld ’s nachts in bed gebruikt.

De camera heeft een resolutie van 20 megapixel en wordt optisch gestabiliseerd. Voorop zit een 5 megapixel-camera met die realtime HDR-beeld ondersteunt. De Galaxy S6 zal verkrijgbaar zijn in versies met 32, 64 en 128 GB aan opslagruimte, de lijst vermeldt niet of er ook ondersteuning voor microSD-kaartjes is.

De accu heeft een capaciteit van 2550 mAh en kan draadloos worden opgeladen, daar is standaard ondersteuning voor. Eerder deze week werd nog beweerd dat het mogelijk een nieuwe vorm van draadloos laden betreft. Met tien minuten laden moet de accu zo’n vier uur vooruit kunnen. De behuizing is gemaakt van metaal en glas, dat hebben we deze week al eens eerder gehoord. Het scherm wordt voorzien van een laag Gorilla Glass 4.

Een laatste opmerkelijke vermelding is Samsung Pay. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal de Galaxy S6 dus mogelijk lanceren in combinatie met een betaaldienst die het moet opnemen tegen Apple Pay.