2min Devices

‘Voorlopige specificaties van Galaxy S6 uitgelekt’

Het lijkt erop dat SamMobile de hand heeft weten te leggen op de voorlopige specificaties van de Samsung Galaxy S6. Het toestel zal volgens de vermelding worden voorzien van een Quad HD-scherm en een speciale chip die voor veel energiebesparing moet zorgen.

De ontwikkeling van de Galaxy S6 staat nog in de kinderschoenen en dus kunnen de specificaties nog wijzigen. Voorlopig houdt SamMobile het op een Quad HD-scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels, maar de grootte is nog onbekend.

Het rekenwerk wordt verricht door een octa-core processor in de Exynos 7420-chipset. Deze processor beschikt over vier Cortex A53- en vier Cortex A57-kernen. Er komt echter ook een Snapdragon-variant, volgens de geruchten gaat het om de Snapdragon 810-chipset.

Wellicht het meest opmerkelijke nieuws is dat de Galaxy S6 voorzien wordt van de Broadcom BCM4773-chip, waarmee Bluetooth, GPS en WiFi afgehandeld kan worden. Door deze taak van de reguliere processor te onttrekken kan veel energie bespaard worden. De BCM4773 zou bij deze taken 80 procent zuiniger zijn dan een reguliere chipset.

De Galaxy S6 krijgt waarschijnlijk dezelfde camerasensor als de Galaxy Note 4 (review), wat betekent dat er optische stabilisatie aan boord is. Samsung zou nog twijfelen tussen een sensor met 16 of 20 megapixels. De camera op de voorzijde heeft een resolutie van 5 megapixel.

Samsung zou de Galaxy S6 niet uitbrengen met 16GB opslagruimte, maar kiest voor versies met 32, 64 en 128GB. De grootte van het werkgeheugen is nog onduidelijk, maar er wordt gerekend op 3GB.

Bron:SamMobile