Google Now heeft vandaag een grote update gekregen, de app en tevens persoonlijke assistent is nu in staat om samen te werken met apps van derden. Deze apps kunnen nu kaarten maken in Google Now en informatie weergeven.

Google Now heeft een update gekregen waarmee de assistent kan samenwerken met apps van derden. In totaal kunnen op dit moment al zo’n apps samenwerken met Google Now, op dit moment nog veelal buitenlandse diensten maar sommige zijn ook voor Nederlanders interessant. Voorbeelden van apps die samenwerken met Google Now: Airbnb, eBay, Ford, Lyft, Pandora, The Guardian en Waze.

Je kan alleen informatie van deze bedrijven zien in Google Now als je ook de bijbehorende Android-app van het bedrijf hebt geïnstalleerd. In sommige gevallen zal je ook moeten inloggen in de app van derden, zoals bij Airbnb.

Het aantal partners dat Google Now ondersteunen zal ongetwijfeld snel gaan groeien, maar op deze manier wordt belangrijke informatie snel toegankelijk. Bijvoorbeeld een geboekte hotelkamer, vliegticket, actieve veiling, etc.