2min

Google Now kan sinds eind januari samenwerken met ongeveer 40 apps van derden. Zo kan het kaarten tonen met daarin informatie van boekingen via Airbnb, maar ook van Ford, Pandora, The Guardian en zo’n 35 andere apps. Binnenkort is dat limiet verleden tijd want dan kunnen alle app-ontwikkelaars samenwerken met Google Now en daarin een Kaart met informatie tonen.

Google Now doet op Android dienst als een persoonlijke assistent, het verzamelt alle belangrijke informatie die je nodig hebt en toont dat in een kort overzicht. Zo kan je er eenvoudig in zoeken, wordt het weer getoond, de route naar plaatsen waar je regelmatig komt, hoelang dat duurt en of er file staat, maar ook informatie over vliegtickets die je hebt geboekt, kamers in hotels of via een appartmenet via Airbnb. Tot slot kan je door "Ok Google" uit te spreken, ook nog spraakcommando’s geven en dient Google Now als spraakassistent. In het Nederlands werkt Google Now helaas nog niet, wel heeft Google kleine stappen voorwaarts gezet met de ondersteuning voor de Nederlandse taal.

In januari kregen de eerste 40 externe apps toegang tot Google Now om daarin kaarten te tonen met informatie die niet afkomstig was van Google. Dat verloopt tot op heden erg goed en daarom kunnen binnenkort alle apps kaarten met informatie gaan inschieten in Google Now. Hopelijk gaat Google dit streng controleren en kan je de kaarten ven een app ook eenvoudig blokkeren. Nu is het nog allemaal lekker overzichtelijk maar je moet er niet aan denken dat 40 apps tegelijk wat kaarten gaan inschieten. Of het gaan gebruiken als reclamezuil voor hun app.