1 min

Google heeft forse verbeteringen gepresenteerd voor Google Now, het was al mogelijk om de meest uiteenlopende vragen te stellen aan Google Now, maar in de nieuwe versie gaat de software zelf interpeteren wat je nodig hebt door binnengekomen e-mails en berichten te analyseren. Als iemand je een e-mail of bericht stuurt met de vraag of je mee gaat naar de nieuwe Jurassic Park film, kan Google Now met een druk op de knop de IMDB-informatie van de film tonen.

Google heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in zijn Knowledge Graph en machine learning, hierdoor kan een Android-toestel steeds beter inschatten waar een gebruiker mee bezig is en naar wat voor informatie de gebruiker op zoek is en in welke context die geplaatst moet worden.

Google zet nu een volgende stap door deze technologie in te zetten voor Google Now. Als de gebruiker straks de Android-homeknop langdurig inhoudt zal Google Now allerlei extra opties bieden. De opties die geboden worden zijn afhankelijk van wat het toestel denkt dat je op dat moment aan het doen bent en de informatie die beschikbaar is. De optie die in elk geval beschikbaar is, is om een vraag te stellen aan Google Now.

De informatie die uit de apps wordt gehaald om te snappen waar de gebruiker naar op zoek is werkt in alle Android-apps. Ontwikkelaars hoeven geen aanpassingen te doen om informatie beschikbaar te maken. Hierdoor werkt de functie straks bijvoorbeeld ook binnen WhatsApp.