Upleaks heeft de hand weten te leggen op de specificaties van de HTC Desire A55, een nieuw toestel van HTC in de Desire-serie. Dit is geen vlaggenschip van HTC maar waarschijnlijk een poging om een goed toestel in de markt te zetten op een leuk prijspunt.

De HTC Desire A55 krijgt volgens Upleaks geen Qualcomm maar een MediaTek-processor. Het zou gaan om de MediaTek MT6795-chipset met een kloksnelheid van 2.0 GHz. Deze chip van MediaTek is ook een 64bit-chip en zal de nodige prestaties kunnen verzorgen, op basis van de specificaties van chip lijkt het te gaan om een chip met goede CPU-prestaties maar wederom tegenvallende GPU-prestaties.

Om de een of andere reden weigert MediaTek te investeren in betere GPU’s waardoor de chips altijd een beetje door de mand vallen zodra ze grafisch moeten presteren. Als we kijken naar de overige specificaties dan zien we dat dat mogelijk ook problemen kan opleveren want dit toestel krijgt een 5,5 inch WQHD-scherm, wat neer komt op 2560 x 1440 pixels, daarvoor zijn grafische prestatie wel gewenst.

Volgens Upleaks kiest HTC daarnaast ook nog eens voor een accu van minder dan 3000 mAh, ook geen goed teken gezien het scherm en de chipset. Op de overige specificaties hebben we minder aan te merken, we zien bijvoorbeeld 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagcapaciteit, een 20 megapixel camera met LED-flitser aan de achterzijde, een 13 megapixel of 4 megapixel UltraPixel frontcamera en BoomSound.

Het toestel verschijnt volgens Upleaks nog deze maand en zal voorzien zijn van Android 5.0 en Sense 7.0, de schil van HTC. Het toestel komt beschikbaar in drie kleurcombinaties bruin goud, grijs en wit roze goud. Helaas is er nog geen adviesprijs uitgelekt. Als HTC dit toestel voor een leuke prijs in de markt zet kan het zeker interessant zijn, maar er lijken wel een paar haakjes en oogjes aan dit toestel te zitten, al moet een review daar natuurlijk echt duidelijkheid over scheppen.

Op de afbeelding hierboven is een Desire 610 afgebeeld ter illustratie.