Een nieuwe midrange phablet van HTC is uitgelekt, het zou gaan om de HTC Desire 8 of Desire 800, een midrange-toestel met een schermgrootte van 5,5 inch, waarmee dit toestel in de phablet categorie valt. Het toestel zou voorzien zijn van een dual-sim oplossing. Mogelijk kondigt HTC dit toestel later deze maand aan op de Mobile World Congres.

HTC heeft recent aangegeven zich meer te willen gaan richten op de midrange en low-end segmenten van de smartphonemarkt. Een van de toestellen die voor succes moet gaan zorgen lijkt de HTC Desire 800 te zijn. Een toestel uit de phablet-categorie met een 5,5 inch scherm een 13 megapixel-camera aan de achterzijden en een 5 megapixel-camera aan de voorzijde. Tot slot zal het toestel beschikken over stereo-speakers aan de voorzijde. Welke chip er gebruikt wordt is nog onduidelijk.

Het toestel zou volledig vervaardigd zijn uit plastic en beschikbaar komen in verschillende kleuren; wit, rood, geel, oranje en blauw. Een opvallend gegeven is dat er op de foto geen Android-toetsen zijn te vinden, het lijkt erop dat HTC ervoor kiest op het hoofdscherm de Android-knoppen achterwege te laten.

Recent reviewde Techzine de HTC One Mini en de HTC Desire 500.