2min

Volgens verschillende bronnen van Bloomberg gaat Samsung dit jaar echt uitpakken met zijn nieuwe vlaggenschip. De Samsung Galaxy S6 moet ervoor zorgen dat Samsung weer overduidelijk heerst op de smartphonemarkt. Het bedrijf zou dan ook echt twee topmodellen klaar hebben staan, de Galaxy S6 en de Galaxy S Edge.

Volgens bronnen van Bloomberg mogen we echt wat verwachten van Samsung dit jaar want het bedrijf wil het afgelopen jaar zo snel mogelijk achter zich laten. De Samsung Galaxy S5 (review) wist niet te brengen wat Samsung ervan gehoopt had, de verkopen van dit toestel bleven ver achter bij Samsung’s prognose. Daarom heeft het bedrijf ingegrepen en komt het dit jaar sterker terug.

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S Edge zullen beide beschikken over een volledig metalen behuizing, daarnaast zal aan de binnenkant de snelste mobiele chip ter wereld worden geplaatst. Samsung heeft de samenwerking met Qualcomm gestaakt voor zijn vlaggenschip, in plaats daarvan kiest de Zuid-Koreaanse fabrikant voor een eigen Exynos-chip uit de eigen chipfabriek.

Verder zullen beide toestellen beschikken over een 5,1 inch QHD-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Volgens de bronnen van Bloomberg zal het scherm van de Galaxy S Edge aan beide kanten zijn afgerond. Op eerder uitgelekte foto’s leek de Galaxy S Edge in meerdere varianten te komen waarbij er zowel een linker als een rechter afgeronde versie leek te komen.

Aangezien Samsung wat te herstellen heeft op de smartphone-markt bestaat de kans dat het bedrijf dit jaar echt zijn spierballen gaat laten zien en echt met een toptoestel komt. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan.