2min

De website ETNews meldt dat Samsung de productiecapaciteit van de Samsung Galaxy S6 Edge heeft verdriedubbeld. De vraag naar de smartphone met een gebogen scherm zou flink hoger liggen dan vooraf werd ingeschat. Of dat betekent dat Samsung voorraadproblemen gaat hebben als het toestel in april beschikbaar komt is nog onduidelijk.

Volgens bronnen van de website ETNews heeft Samsung de productie flink moeten opschroeven van de gebogen variant van zijn vlaggenschip. De vraag naar de Samsung Galaxy S6 Edge zou zo hoog zijn dat het bedrijf de productie heeft moeten verdriedubbelen. Voornamelijk de telecomproviders zouden de gebogen variant in veel grotere aantallen aanschaffen dan Samsung vooraf had ingeschat.

De Samsung Galaxy S6 Edge heeft een scherm dat aan de linker- en de rechterzijkant is afgebogen. Hierdoor kan er ook informatie worden getoond op de zijkant van het toestel. De Galaxy S6 Edge is 149 euro duurder dan de normale Galaxy S6.

Samsung heeft vorig jaar met de Samsung Galaxy S5 (review) een teleurstellen jaar gehad en heeft besloten om dit jaar echt groots uit te pakken en zijn nieuwe vlaggenschip een flinke upgrade te geven. Tot op heden lijkt dat succesvol want sinds de presentatie komen er alleen maar berichten naar buiten dat Samsung flink wat meer toestellen gaat verkopen dan vooraf werd verwacht.

Zo beschikken de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge over een buiten van metaal en glas, is er een druk gevoelige vingerafdrukscanner in het toestel geplaatst en heeft Samsung besloten om weer zelf de chip te gaan produceren voor zijn vlaggenschip. Daardoor is Qualcomm een grote klant kwijtgeraakt maar zit er nu een extreem krachtige Exynos-chip in Samsung’s nieuwe vlaggenschip. Verder gebruikt Samsung een nieuw AMOLED-scherm dan kleuren nog beter weer kan geven en ook over een QHD-resolutie beschikt van 2560 x 1440 pixels.

Op Techzine is al een hands-on verschenen van Samsung’s nieuwe vlaggenschip, binnenkort verschijnt de review.