Microsoft zou de agenda-app Sunrise hebben overgenomen voor een bedrag van 100 miljoen dollar. Dat meldt Techcrunch op basis van anonieme bronnen. Microsoft zou de technologie van Sunrise willen verwerken in zijn eigen producten.

De overname is tot op heden nog niet bekendgemaakt door Microsoft of Sunrise. Techcrunch is echter wel een zeer betrouwbare bron dus de kans is redelijk groot dat Microsoft de app heeft ingelijfd. Volgens de bronnen zal Microsoft de Sunrise-app niet staken en blijft de app gewoon beschikbaar, wel zal het bedrijf de technologie van de app gaan gebruiken in zijn eigen producten.

Sunrise is een zeer overzichtelijke agenda-app en daardoor ook erg geliefd bij gebruikers. De app is beschikbaar voor Android, iOS, Mac en de website van Sunrise. Of er nu ook een Windows Phone-app gaat komen is onduidelijk.

Microsoft nam in december de e-mail-app Acompli over en die werd vervolgens wel uit de applicatiewinkels gehaald. De app is vervolgens een klein beetje aangepast en hernoemt naar Outlook. De nieuwe Outlook-app kwam vorige week beschikbaar.