1 min

Apple heeft de regels voor de App Store aangescherpt, verschillende ontwikkelaars melden aan Pocketgamer dat ze hun logo’s, screenshots en previewvideo’s moeten aanpassen omdat deze niet langer voldoen aan de regels. Apple wil dat als kinderen in de App Store kijken ze geen zaken zien die ontoelaatbaar zijn, de vraag is alleen of Apple niet een beetje doorslaat.

Aan de ene kant kunnen Amerikanen erg preuts zijn en aan de andere kant ook helemaal niet. Elke volwassenen kan in de Verenigde Staten een wapen kopen, maar game-ontwikkelaars die het in hun hoofd halen een wapen af te beelden in een game-screenshot, kunnen erop rekenen dat Apple de game zal weigeren voor de App Store. Het bedrijf wil niet dat kinderen in de App Store in aanraking komen met geweld, in welke vorm dan ook. Zo is het vuurwapen op onderstaande afbeelding afgekeurd door Apple, de stok mocht wel.


Apple is ondertussen druk bezig om contact op te nemen met ontwikkelaars om het materiaal te laten vervangen, als ontwikkelaars nog niets hebben gehoord van Apple gaat dat ongetwijfeld wel gebeuren zodra er een update wordt aangemeld bij de App Store.

Apple heeft in de afgelopen jaren verschillende keren de woede van ontwikkelaars over zich afgeroepen door de regels voor de App Store strenger te maken. Nu zal dat ongetwijfeld weer gaan gebeuren. Zeker bij Amerikaanse ontwikkelaars die wapens als een eerste levensbehoefte zien.