1 min Devices

Marechaussee Schiphol doorzoekt steeds vaker telefoons van reizigers

De Marechaussee op Schiphol doorzoekt steeds vaker mobiele telefoons van reizigers. Het aantal steeg het afgelopen jaar met 40 procent naar 2276 keer. Alles bij elkaar is het aantal doorzoekingen niet echt hoog en is de kans dat de Marechaussee je telefoon wil doorzoeken erg klein.

De cijfers van het aantal doorzoekingen op Schiphol zijn vrijgegeven via de Wet Openbaarheid van Bestuur (WoB). Daaruit komt duidelijk naar voren dat de Marechaussee gemiddeld een aantal keer per dag apparatuur doorzoekt en het daarbij vaak gaat om mobiele telefoons. De aantallen zijn echter zo laag dat de Marechaussee dit waarschijnlijk alleen doet als er echt aanleiding voor is en niet willekeurig bij reizigers. De kans is dus erg klein dat komende zomer je privé foto’s door de Marechaussee worden bekeken.

Wel is duidelijk te zien dat er een stijgende lijn is in het aantal doorzoekingen die door de Marechaussee worden uitgevoerd. Waar in 2008 slechts 900 telefoons werden doorzocht waren dat er afgelopen jaar 2276. Andere apparatuur zoals harde schijven, audio en video-apparatuur en overige geheugendragers worden vrijwel nooit doorzocht. Het aantal doorzoekingen loopt daarin ook terug.

Bron:Freedom Inc