2min

Samsung laat zich duidelijk horen in de weken voorafgaand aan de lancering van zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S6. Vandaag verscheen er een nieuwe blog op Samsung Tomorrow over draadloos opladen, volgens Samsung gaat draadloos opladen het helemaal worden in 2015. Wij kunnen qua timing niet anders dan de link liggen met de Galaxy S6.

De kans is zeer groot dat de Samsung Galaxy S6 draadloos kan worden opgeladen, de vraag is alleen nog even hoe Samsung dat gaat toepassen want naar verluidt krijgt de Galaxy S6 ook een metalen behuizing. Een metalen behuizing en draadloos opladen gaan niet echt goed samen. Samsung heeft daar mogelijk een creatieve oplossing voor bedacht.

Samsung laat in zijn blog vandaag weten dat er sinds vorig jaar eindelijk chips zijn die meerdere standaarden ondersteunen voor draadloos opladen, waardoor de gebruiker niet onzeker hoeft te zijn of een andere draadloos oplader wel werkt met zijn of haar telefoon. Door deze nieuwe chip te gebruiken werkt draadloos opladen met alle type laders. Daarnaast is Samsung erin geslaagd de kosten flink te verlagen van de onderdelen die nodig zijn voor het draadloos opladen. De kosten zijn nu nog één tiende van wat het 10 jaar geleden was. Ook is de snelheid van het draadloos opladen flink verbeterd, nu zit er vrijwel geen verschil meer tussen bedraad of draadloos opladen.

Als Samsung zijn nieuwe vlaggenschip inderdaad voorziet van draadloos opladen, dan resteert eigenlijk maar één andere vraag. Wat voor lader gaat het bedrijf meeleveren met het toestel? We zien namelijk dat het voormalige Nokia, nu Microsoft, heel vaak toestellen heeft uitgebracht met ondersteuning voor draadloos opladen, je moest alleen altijd zelf een draadloze lader erbij kopen. Als Samsung draadloos laden echt groot wil maken in 2015 zal het ook een draadloze lader moeten meeleveren bij het toestel.

Een draadloze lader bestaat uit een pad waar je de smartphone op moet leggen. De pad is uiteraard wel aangesloten met een kabel op het stopcontact. Inmiddels zijn McDonalds en Starbucks al voorzichtig begonnen met het toepassen van draadloze opladers in hun filialen, helaas nog niet in Nederland.