1 min

Medio 2014 zal Samsung volgens geruchten met een verbeterde techniek komen om apparaten draadloos op te laden. De huidige technologie kent zo zijn minpunten, maar die worden met behulp van nieuwe technieken grotendeels weggenomen, is de belofte.

Draadloos laden werd op grote schaal geïntroduceerd in combinatie met Nokia’s Lumia 920 (review), welke een chip bevat om draadloos op te laden met behulp van magnetische inductie. Sindsdien hebben verschillende merken besloten om dergelijke technologie eveneens te faciliteren, maar er zijn nadelen bij de huidige aanpak. Zo wordt het laadproces onderbroken als je bijvoorbeeld een telefoongesprek moet opnemen.

Met draadloos laden met behulp van magnetische resonantie zou dit probleem weggenomen kunnen worden. Het principe van de technologieën is deels hetzelfde, maar bij de nieuwe techniek gebeurt dit ook over grotere afstanden. Daarom hoeft de stroombron en het apparaat niet vrijwel direct met elkaar in contact te staan zoals nu het geval is. Al eerder werd bekend dat Samsung de Qi-alliantie de rug toekeert en samen met Qualcomm de eigen WiPower-groep oprichtte, die zich moest richten op magnetische resonantie.

Samsung werkt naar verluidt samen met PowerbyProxi, wat een bedrijf uit Nieuw-Zeeland is. PowerbyProxi houdt zich bezig met magnetische resonantie en Samsung investeerde in dit bedrijf. De eerste producten zouden in de tweede helft van 2014 van de band moeten rollen en de kans is aanwezig dat Samsung er dan als investeerder als de kippen bij is om de techniek te adopteren.