1 min

Op basis van eigen bronnen meldt SamMobile dat de volgende smartwatch van Samsung draadloos opgeladen kan worden. Daarmee volgt Samsung het voorbeeld van Apple en Motorola en worden onhandige docking-accessoires overbodig.

Tot op heden zijn alle smartwatches van Samsung enkel op te laden in combinatie met een dockingstation dat je dus ook niet mag vergeten. Bij de Gear S (review) doet Samsung nog wel wat bijzonders door het laad-accessoire van een extra accu te voorzien zodat je het horloge ook kunt opladen als je geen stopcontact in de buurt hebt.

Maar toch zal Samsung volgens SamMobile binnenkort een nieuwe stap zetten, door de volgende smartwatch te voorzien van ondersteuning voor draadloos laden. Deze functionaliteit zien we al bij de Apple Watch en Motorola Moto 360 (review).

De puzzelstukjes rondom Samsung’s nieuwe horloge lijken steeds meer in elkaar te vallen. Vorige week werd bijvoorbeeld al gemeld dat het horloge een rond scherm zal hebben en dat de aan-uitknop voorzien wordt van een ontwerp dat doet denken aan de kroon van een horloge.

Natuurlijk blijft het vooralsnog de vraag of een draadloos laadsysteem een verbetering is ten opzichte van hetgeen Samsung nu gebruikt. Dat zal afhankelijk zijn van het ontwerp van het accessoire. Bij Apple wordt een magneet gebruikt om de lader aan het horloge te laten plakken, Motorola gebruikt een dock waar het horloge in kan worden gelegd.

Samsung’s smartwatch wordt hoogstwaarschijnlijk aangekondigd tijdens het Mobile World Congress begin maart, gezamenlijk met de Samsung Galaxy S6.