1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

We weten al enkele maanden dat de universele Windows 10-apps ook beschikbaar gaan komen op de Xbox One, wat we nog niet wisten is of elke ontwikkelaar zomaar zijn app kan uitbrengen voor de Xbox One. Microsoft heeft nu duidelijkheid verschaft, iedereen met een Xbox One mag ook Xbox One-apps ontwikkelen.

Daarmee wordt het Xbox One-platform later dit jaar ineens een stuk interessanter en krijgt Sony serieuze concurrentie voor de PlayStation 4. Er zal tijdens de BUILD-conferentie in april meer bekendgemaakt worden over Windows 10 en de Xbox One. Ook zal er dan waarschijnlijk een SDK beschikbaar komen voor specifieke Xbox One-features. Het is nog even de vraag waar ontwikkelaars allemaal toegang tot krijgen, of daar ook de microfoons en camera’s van bijvoorbeeld Kinect toe behoren. Verder zal Microsoft het proces om apps te keuren gaan herzien, zodat het bedrijf kan om gaan met een enorme toestroom aan nieuwe apps.

Hopelijk kiest het bedrijf ervoor om gewoon meer mannetjes in te huren om apps te controleren en de eisen nog wat strenger te maken. We hebben bij de Windows 8 Store gezien dat de kwaliteit van de apps flink wat te wensen over liet. Hopelijk heeft Microsoft daar zijn les mee geleerd.

De Xbox One krijgt behalve een hele lading nieuwe apps later dit jaar, ook nog andere features zoals DirectX 12 ondersteuning waardoor games nog mooier zullen worden en de mogelijkheid om games te streamen naar de pc om ze daarop te spelen.