2min

We waren het al bijna vergeten, maar Windows 10 komt natuurlijk ook naar de Xbox One. Op 12 november zal Microsoft in de Verenigde Staten beginnen met het uitrollen van Windows 10 naar de Xbox One. Daarna volgen gefaseerd ook de andere landen, in Nederland verschijnt Windows 10 voor de Xbox One nog in 2015.

De introductie van Windows 10 op de Xbox One is een update waar veel Xbox-eigenaren naar uit kijken. Behalve dat het nieuwe besturingssysteem van Microsoft ook zijn intrede doet op de gameconsole, zorgt het namelijk ook voor een belangrijke extra feature. De Xbox One krijgt ondersteuning om ook Xbox 360-games te kunnen afspelen, niet geheel onbelangrijk voor gamers die nog een flinke collectie Xbox 360-games op de plank hebben liggen.

Windows 10 op de Xbox One komt er uiteraard niet hetzelfde uit te zien als op de pc, aangezien de Xbox One niet beschikt over een toetsenbord en muis heeft Microsoft deze versie flink op de schop genomen. Daarnaast is goed nagedacht over wat belangrijk is op een Xbox-console in tegenstelling tot op een computer. Microsoft biedt de mogelijkheid om sneller notificaties en updates van vrienden te zien, chatgesprekken te starten en uiteraard games op te starten.

Cortana zal ook beschikbaar komen voor de Xbox One maar die maakt pas zijn intrede in 2016. Voor Nederlanders en Belgen is dat nog niet zo spannend zolang Cortana geen ondersteuning biedt voor de Nederlandse taal.

In onderstaande video is een preview te zien van Windows 10 op de Xbox One.