2min

Blackberry heeft vandaag bekendgemaakt dat het BlackBerry OS 10.3.1 over-the-air gaat uitrollen naar alle BlackBerry OS 10-toestellen. Daaronder vallen de recente toestellen zoals de BlackBerry Passport, maar ook de BlackBerry Z10 van twee jaar geleden. Belangrijkste toevoeging voor veel toestellen is de Amazon App Store met Android-apps.

BlackBerry heeft nog steeds een trouwe groep gebruikers en die moet je tevreden houden. BlackBerry verbetert zijn imago vandaag door de uitrol van BlackBerry OS 10.3.1 te starten naar alle BlackBerry 10-toestellen. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem lost voornamelijk veel bugs op en zorgt dat het besturingssysteem stabieler gaat draaien. Voor de iets oudere toestellen betekent het echter dat de Amazon App Store wordt toegevoegd.

Met de Amazon App Store kunnen BlackBerry-gebruikers nu ook Android-apps installeren uit de winkel van Amazon. Doordat BlackBerry flink heeft moeten inleveren qua populariteit is het ook veel ontwikkelaars verloren en is het aantal nieuwe apps voor BlackBerry OS ook fors teruggelopen. Om dat te compenseren heeft BlackBerry ervoor gekozen om de Amazon App Store toe te voegen. Hierin staan Android-apps die eigenlijk voor Amazon-toestellen zijn ontworpen maar ook gewoon werken op BlackBerry-toestellen. Vaak is het een kopie van de originele Android-app met een paar kleine aanpassingen.

Het grote voordeel is dat veel populaire Android-apps die niet meer voor BlackBerry OS worden ontwikkeld nu wel beschikbaar zijn op BlackBerry-smartphones via de Amazon App Store. Een slimme zet van BlackBerry.

De update komt over-the-air en gebruikers krijgen vanzelf een melding wanneer ze de update kunnen downloaden. De update komt beschikbaar voor de BlackBerry Q5, BlackBerry Q10, BlackBerry Z10, BlackBerry Z30, BlackBerry Z3, BlackBerry Porsche Design P9983 en de BlackBerry Passport.