1 min

BlackBerry heeft officieel bekendgemaakt dat het binnenkort de BlackBerry Priv op de markt gaat brengen, een Android-smartphone met BlackBerry beveiligingsproducten en de productiviteit van Android. Verder verschijnt er in maart volgend jaar een nieuwe versie van het BlackBerry besturingssysteem, versie 10.3.3.

BlackBerry heeft bekendgemaakt dat de BlackBerry Priv op komst is, samen met nog een andere smartphone, het tweede toestel is echter nog onduidelijk. Alle informatie over de BlackBerry Priv is inmiddels wel uitgelekt dus dat BlackBerry de komst ervan bevestigd is niet zo vreemd meer. Wel waren er wat wat vragen of BlackBerry nu volledig ging overstappen op Android of dat het BlackBerry besturingssysteem ook een focus blijft.

Met de aankondiging dat er in maart weer een update volgt voor BlackBerry’s eigen besturingssysteem is die vraag ook meteen beantwoord. Het bedrijf bevestigde overigens ook dat het blijft ontwikkelen en investeren in het eigen besturingssysteem. BlackBerry gaat inzetten op Android en het eigen besturingssysteem. Mogelijk komt het bedrijf in de toekomst zelfs met een Windows 10 Mobile-smartphone, maar dat is nog pure speculatie.

BlackBerry wilde verder kwijt dat het flink aan de weg timmert om Android goed te ondersteunen in BlackBerry Enterprise Services 12 (BES 12). De BlackBerry Priv is daarin een belangrijkste schakel, BlackBerry wil dat het toestel de beste beveiliging biedt aan enterprise-klanten op Android.