Pebble heeft zojuist op Kickstarter een nieuwe smartwatch gepresenteerd, de Pebble Time. De Pebble Time beschikt in tegenstelling tot eerdere modellen over een kleurenscherm, maar maakt nog steeds gebruik van e-ink waardoor deze smartwatch een accuduur van maar liefst zeven dagen heeft. Pebble lijkt opnieuw een voorsprong te nemen op de markt voor wearables.

Pebble keert terug waar het ooit is begonnen, namelijk op Kickstarter. Het nieuwe project draait allemaal om de nieuwe smartwatch van Pebble, de Pebble Time. Een slimme zet want daarmee heeft het bedrijf meteen zekerheid dat het horloge is verkocht. De Kickstarter-campagne is overigens een daverend succes want het project staat nog geen uur online of het benodigde budget van 500.000 dollar is al binnen. Pebble heeft inmiddels al 1,5 miljoen dollar binnen. In dit tempo zal het project over 31 dagen enkele tientallen miljoenen dollars hebben opgehaald.

De nieuwe Pebble Time is de opvolger van de eerste Pebble en beschikt over een e-ink kleurenscherm. De meeste e-ink schermen zijn alleen in grijstinten beschikbaar, maar Peddle is erin geslaagd een betaalbaar kluerenmodel te vinden voor zijn nieuwe horloge. De accuduur van de smartwatch is maar liefst 7 dagen en dat is voornamelijk te danken aan het e-ink scherm. De Pebble Time is ook gewoon waterbestendig en zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren. Qua ontwerp heeft Pebble het nieuwe model ook een stuk dunner weten te maken waardoor die comfortabeler om je pols zit, het nieuwe model is nog maar 9,5 mm dik.

Pebble Time zal compatible zijn met alle 6500 bestaande Pebble apps en horloge-achtergronden. De Pebble Time is niet verbonden aan één specifiek mobiel besturingssysteem en werkt daardoor met zowel de iPhone als alle Android-toestellen.

Pebble maakt echt indruk met zijn nieuwe smartwatch, zeker als we de prijs bekijken. De Pebble Time krijgt een adviesprijs van 199 dollar maar is voor snelle beslissers nu voor 159 dollar te krijgen op Kickstarter. Als we dat vergelijken met de duurdere smartwatches van Apple, LG, Motorola, Samsung en Sony dan weet Pebble een serieuze voorsprong te nemen. Door gebruik te maken van een e-ink kleurenscherm kan geen enkele fabrikant in de buurt komen van de accuduur van de Pebble Time. Ook functioneel doet de Pebble zeker niet onder voor de concurrentie.