1 min

Het eerste horloge ter wereld wat samen kan werken met een iPhone heeft veel interesse gevonden bij investeerders. Het horloge, de Pebble, heeft namelijk inmiddels ruim drie miljoen dollar vergaard aan investeringen.

Het horloge kwam eerder al in het nieuws toen een half miljoen dollar verzameld werd binnen 24 uur. Hiervoor maakten de ontwikkelaars van het horloge gebruik van het Kickstarter-platform. Via dit platform kunnen startende ondernemers een poging doen om met hun nieuwe idee investeerders te vinden. Voor de makers van de Pebble pakte dit goed uit. Waar de makers hoopten op een totale investering van 100.000 dollar vergaarden zij binnen 24 uur al een half miljoen dollar aan investeringen.

Een paar dagen later blijkt de stroom aan investering niet op te zijn gehouden na deze 24 uur. De grens van één miljoen dollar werd na 28 uur behaald. Inmiddels ligt het bedrag aan investeringen al op ruim drie miljoen dollar.

Het horloge staat middels Bluetooth in verbinding met een iOS device en kan de gebruiker op deze manier voorzien van verschillende meldingen en informatie. Zo is het horloge bijvoorbeeld in staat om de gebruiker op de hoogte te stellen van een sms-bericht of wie er belt. Ook zaken als e-mail en andere notificaties worden weergegeven.