2min

Sony heeft zojuist ’s werelds dunste en lichtste tablet ter wereld aangekondigd, de Sony Xperia Z4 Tablet. Sony heeft zojuist in Barcelona de Sony Xperia Z4 Tablet gepresenteerd, een zeer dunne lichtgewicht 10 inch-tablet met een 2K-scherm en een enorme accuduur. Daarnaast is de tablet ook nog eens waterdicht.

Sony heeft een nieuwe tablet aangekondigd, de Sony Xperia Z4 Tablet, de opvolger van de Sony Xperia Z2 Tablet (review). Deze nieuwe tablet van Sony weegt slechts 393 gram en is slechts 6,1mm dun. Ondanks dat Sony het gewicht flink heeft weten terug te dringen is dit niet ten kosten gegaan van de features van de tablet. Aan de binnenkant van de tablet heeft Sony namelijk gewoon gekozen voor de high-end Snapdragon 810-chipset. De allersnelste mobiele chip van Qualcomm. Daarnaast heeft Sony een 2K-scherm toegepast in deze tablet met een schermresolutie van 2560 x 1600 pixels, waardoor het beeld absoluut super scherp zal zijn. Sony heeft in dit product ook al zijn batterij besparingstechnologie gestoken om zoveel mogelijk accuduur uit de tablet te persen. Sony meldt dat je op deze tablet 17 uur non-stop video kan kijken op een volledig opgeladen accu.

Van Sony zijn we inmiddels gewend dat al hun high-end producten stof- en waterdicht zijn, dat geldt ook voor deze Sony Xperia Z4 Tablet. Deze heeft IP65/68 certificatie, dat betekent dat je de tablet zelfs onder water kan dompelen tot ruim 1,5 meter. Sony heeft de richting die het vorig jaar heeft ingezet ook doorgetrokken, deze tablet biedt ondersteuning voor Hi-res audio, uiteraard moet je daarvoor wel een headset gebruiken die dat ook ondersteund.

Mensen die deze tablet aanschaffen en ook over een PlayStation 4 beschikken kunnen het tablet-scherm gebruiken voor PlayStation 4 Remote-play. Je kan je controller eenvoudig aansluiten op deze tablet en je games verder spelen op dit scherm. Tot slot behoort het maken van foto’s ook tot de mogelijkheden met deze tablet, daarvoor heeft Sony een 8,1 megapixel camera in de achterkant van de tablet gestopt. Aan de voorkant heeft Sony een 5,1 megapixel-camera geplaatst.

Sony heeft een prachtige tablet in petto maar stelt ook ons geduld op de proef. De Xperia Z4 Tablet wordt pas in juni 2015 in Nederland gelanceerd in een 4G-variant, standaard inclusief het lichtgewicht BKB50 Bluetooth toetsenbord.