1 min

Op de redactie zijn we inmiddels druk bezig met het testen van Windows 10 voor smartphones, maar nu is duidelijk geworden dat er tussendoor ook nog een Windows Phone 8.1 update 2 op de planning staat. Deze update zal standaard geïnstalleerd staan op de Lumia 640 en Lumia 640 XL die Microsoft afgelopen maandag heeft aangekondigd.

In deze update van Windows Phone 8.1 is onder andere het Instellingen-menu onder handen genomen. Daar zijn nu categorieën aan toegevoegd zodat instellingen makkelijker te vinden zijn. Het is nog niet zo mooi en netjes geregeld als in Windows 10, maar het is een verbetering.

Ook is het in deze update mogelijk om bepaalde instellingen te koppelen aan een tegel op het hoofdscherm, bijvoorbeeld voor het maken van een WiFi-verbinding.

Andere verbeteringen zijn het toevoegen van ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden, een verbetering van de privacy instellingen, je kan bijvoorbeeld per app bepalen of die toegang krijgt tot de camera en het toevoegen van standaard teksten aan het toetsenbord, zodat je deze snel kan aanroepen.

Microsoft heeft zelf de update nog niet aangekondigd en het is dan ook nog even afwachten naar alle details van de update. Waarschijnlijk komt de update dit voorjaar beschikbaar voor in elk geval alle Lumia-toestellen. De echt grote update naar Windows 10 komt pas aan het einde van het jaar ergens.