2min Devices

Het volgende product van Nest valt in de audio-categorie

Nest, de dochteronderneming van Google die gadgets voor in huis ontwikkeld, gaat zich richten op audio-producten. Dat blijkt uit de vacaturepagina van het bedrijf, er wordt gezocht naar iemand die leiding kan geven aan Nest Audio. Wat Nest Audio precies is dat weet nog niemand.

Er wordt op dit moment een afdeling opgetuigd binnen Nest voor audio-producten, wat voor producten dit precies zullen worden is natuurlijk nog de vraag. Een concurrent voor de speakers van Sonos klinkt te simpel voor een bedrijf als Nest. Ze zetten vol in op Internet of Things en komen met hele innovatieve producten, daar past een simpele audiospeaker niet echt bij. De vraag is dan ook op welk vlak Nest dit anders gaat aanpakken.

Mogelijk luisteren de speakers straks naar stemcommando’s of kunnen de andere Nest-producten opdrachten laten uitspreken op de speakers van Nest. Wat in elk geval duidelijk is, is dat een van de volgende producten van Nest ongetwijfeld een audio-product gaat zijn. De plannen van Nest zijn in elk geval groot, zeker als je naar het aantal patentaanvragen kijkt. In 2013 kreeg het bedrijf al 100 patenten toegewezen, heeft het er 200 ingediend en op dit moment staan er nog 200 klaar om ingediend te worden.

Google wil met Nest de smart home gaan domineren.

Bron:Nest