2min

De CEO van Lenovo heeft "per ongeluk" een foto van de nieuwe Moto 360 gepubliceerd op het sociale netwerk Weibo. Of het gaat om de nieuwe Moto 360 of een prototype is onduidelijk, maar het verwijderen van de foto duurde te lang en is nu viral over het internet.

Als op de foto inderdaad de nieuwe Moto 360 wordt afgebeeld dan kiest het bedrijf wederom voor een niet volledig rond scherm. We zien namelijk opnieuw het zwarte balkje aan de onderkant van het horloge. Motorola ontving al veel kritiek van gebruikers en de media over het balkje bij de eerste Moto 360 (review), helemaal toen veel concurrenten met smartwatches kwamen die wel over een volledig rond scherm beschikken.

Het is overigens wel een bijzondere foto want er zijn ook losse behuizingen afgebeeld en die zijn niet allemaal even groot. Daaruit kunnen we opmaken dat Motorola meerdere formaten gaat introduceren of dat het op dit moment nog een keuze moet maken voor het formaat van de nieuwe Moto 360. Verder is duidelijk te zien dat de behuizingen afwijken van de eerste versie en dat de bandjes worden bevestigt aan twee metalen uiteinden met een pin. Nu gebeurt dat op een andere manier. Ook zien we naast de zilveren behuizing ook goud gekleurde behuizingen liggen.

Al met al is het moeilijk om echt conclusies te trekken uit deze foto. Daarnaast is het de vraag of het verstandig is om op korte termijn al een nieuwe versie uit te brengen van de Moto 360. Een nieuw model moet ook meerwaarde hebben boven het oude model. Dat zou natuurlijk kunnen door het scherm helemaal rond te maken, maar ook aan de binnenkant van het horloge wil je of de prestaties verbeteren of in elk geval meer accuduur. Dat lijkt allemaal nog erg lastig op dit moment. De foto is in elk geval voer voor voldoende speculatie, iets wat de CEO wellicht ook wilde bereiken.