2min

Motorola gaat de opvolger van de Moto 360 in twee formaten op de markt brengen, dat blijkt uit documenten die zijn uitgelekt vanuit Brazilië. Daar wordt melding gemaakt van een 360S en een 360L, wat mogelijk staat voor small (klein) en large (groot). Een recent uitgelekte video toonde de nieuwe smartwatch van Motorola al en daaruit bleek dat het "lekke band" scherm blijft.

Motorola heeft recent een drietal nieuwe smartphones gepresenteerd, waarmee veel bestaande modellen kunnen rekenen op een opvolger. Tijdens de IFA in Berlijn gaat Motorola mogelijk opnieuw nieuwe producten presenteren, waar in elk geval op wordt gerekend is een nieuwe smartwatch, de opvolger van de Moto 360.

De naam blijft waarschijnlijk hetzelfde maar de Moto 360 komt in twee formaten, een kleinere en een grotere variant. Uit uitgelekte documenten wordt melding gemaakt van een 360S en een 360L, de S-versie krijgt een accu van 270 mAh en de L-versie een accu van 375 mAh. Wat het vermoeden van twee formaten bevestigt.

Verder is het te hopen dat Motorola kiest voor een nieuwe chipset, vorig jaar gebruikte het bedrijf een verouderde Texas Instruments-chip. Een eerder uitgelekte video toonde al dat Motorola vasthoudt aan het ronde scherm met onder een vlakje wat niet wordt gebruikt, wat inmiddels het "lekke band" scherm wordt genoemd. De reden dat Motorola hiervoor kiest en niet voor een volledig rond scherm is omdat het de bezels (rand rond het scherm) zo dun mogelijk wil houden en dat is anders niet mogelijk.

Tot slot zou Motorola deze keer ook willen gaan werken met horlogebandjes die eenvoudig te verwisselen zijn. Dit leek de CEO eerder al te bevestigen met een foto van een koffer vol Moto 360-exemplaren.