2min Devices

OnePlus One wordt 50 euro duurder in Europa door lage stand euro

Mensen die nog een OnePlus One willen kopen moeten opschieten, volgende week gaat het bedrijf namelijk de prijzen verhogen. De euro heeft de afgelopen maanden dermate veel waarde verloren dat het bedrijf een koerscorrectie moet doorvoeren omdat het anders verlies gaat maken op elk verkocht toestel. De prijs stijgt met 30 en 50 euro.

Het instapmodel van de OnePlus One met 16GB aan opslagcapaciteit kost op dit moment nog 269 euro maar vanaf volgende week moet daar 299 euro voor betaald worden. Het meest populaire OnePlus One-model met 64GB aan opslagcapaciteit kost nu 299 euro maar vanaf volgende week 349 euro. De prijzen blijven in andere valute gewoon gelijk, alleen de Europeanen gaan meer betalen.

Volgens het Chinese bedrijf is de waarde van de euro zover gezakt dat het de toestellen met verlies verkoopt, iets wat natuurlijk geen gezond bedrijfsmodel is. De OnePlus One wist vorig jaar de show te stelen door met high-end specificaties ruim onder de prijs van de concurrentie te duiken. Inmiddels is het toestel alweer ingehaald door een nieuwe generatie smartphones. OnePlus is de eerste fabrikant die de prijs van zijn toestellen verhoogt vanwege de koers van de euro, mogelijk volgen binnenkort meer fabrikanten.

Lees hier onze review van de OnePlus One.