Zo af en toe verschijnen er hele goede projecten op Kickstarter, vandaag verscheen het project MAGZET. Met MAGZET kan je een bestaande koptelefoon-aansluiting ombouwen tot een magnetische aansluiting zodat als er een onverwachte beweging wordt gemaakt de kabel losschiet en niet je smartphone meeneemt en op de grond laat vallen met alle mogelijke gevolgen.

MAGZET maakt gebruik van een plug, de MAGjack, die je bijvoorbeeld in de koptelefoonaansluiting van je smartphone kan stoppen. Deze steekt vervolgens een klein stukje uit. Vervolgens stop je de kabel van je koptelefoon in de MAGkap, deze MAGkap valt over het uitstekende stukje van de MAGjack heen en blijft zitten via een magneet. Mocht er iets misgaan en er komt ineens kracht op de kabel te staan dan zullen de mageneten los laten waardoor je kabel losschiet maar je smarrtphone niet zomaar te pletteren zal slaan op de vloer.

De MAGjack maakt daarnaast gebruik van een gepatanteerde-technologie die ervoor zorgt dat als de MAGjack aanwezig is maar niet is aangesloten op een koptelefoon, je smartphone ook niet zal denken dat er een koptelefoon is aangesloten. Zodra de koptelefoon wordt aangesloten zal de smartphone deze uiteraard wel gewoon herkennen.

Voor 35 dollar ben je al in het bezit van de MAGZET-set met daarin één MAGkap en twee MAGjacks, je kan je koptelefoon dus eenvoudig aansluiten op twee apparaten. Het idee is dat je de MAGjack gewoon in je smartphone laat zitten.