1 min

LG heeft de eerste uitnodigingen voor de presentatie van zijn nieuwe smartphone vlaggenschip verstuurd. De LG G4 wordt op 28 april gepresenteerd, het bedrijf kiest ervoor om op zes locaties over de wereld een persconferentie te organiseren.

LG is van plan om maar liefst zes persconferentie te organiseren, deze worden gehouden in New York, Londen en Parijs op 28 april en op 29 april zullen er nog drie worden georganiseerd in Istanbul, Seoul en Singapore, Vorig jaar deed LG dit ook al maar toen vond de persconferentie pas eind mei plaats.

LG lijkt de introductie dus een maandje te vervroegen en gaat straks de concurrentie aan met HTC en Samsung die hun nieuwe vlaggenschip begin maart hebben aangekondigd. Zo’n twee maanden eerder, dan LG straks zal doen.

Er zijn al redelijk wat foto’s uitgelekt van de LG G4 of deze ook kloppen is natuurlijk nog even afwachten, maar het lijkt erop dat LG grotendeels vast gaat houden aan het ontwerp van de LG G3 (review), maar het nieuwe vlaggenschip zal een licht gebogen scherm krijgen. Verder kiest LG wederom voor de volume- en stand-by-knoppen op de achterzijde. Verder beschikt het toestel waarschijnlijk opnieuw over een QHD-scherm van zo’n 5,5 inch. Aan de binnenkant is verder de Qualcomm Snapdragon 810 aanwezig met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Tot slot zou LG gekozen hebben voor een camera van 15 en 7 megapixel, waarbij de camera aan de achterzijde is voorzien van optische beeldstabilisatie en laser autofocus.