2min

Tags in dit artikel

, , ,

De LG G4 is vanaf 30 mei te verkrijgen in Nederland en België, dat heeft LG ons vandaag laten weten. Klanten die het toestel voor 30 mei pre-orderen krijgen er gratis een 64GB micro SD-geheugenkaartje bij. De pre-order campagne loopt tot en met 29 mei.

De LG G4 zal in vijf varianten op de Nederlandse en Belgische markt verschijnen. Zo verschijnt het toestel met een plastic achterkant in de kleuren grijs, wit en zilver voor een adviesprijs van 649 euro. Er komen ook twee duurdere versies met een achterkant van leer, deze zijn verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart en gaan 699 euro kosten.

De LG G4 is het nieuwe vlaggenschip van LG en beschikt over een schermgrootte van 5,5 inch, het scherm heeft net als vorig jaar bij de LG G3 (review) een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Uniek aan de toestellen van LG is dat de stand-by en de volumeknoppen aan de achterzijde onder de camera zitten. De 16 megapixel camera aan de achterzijde beschikt daarnaast over laser autofocus en een geavanceerde flitser. Aan de binnenkant is gekozen voor een high-end chip van Qualcomm, de Snapdragon 808. Dit is een chip met zes rekenkernen. Verder is er 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit aanwezig.

Uiteraard werkt het toestel met de laatste technologieën zoals Bluetooth 4.0 LE, WiFi a/b/g/n/ dual-band, 4G+ en dergelijke. Het toestel wordt geleverd met Android 5.0 met daaroverheen de skin van LG. Zodra we een toestel van LG ontvangen zullen we hierover een review publiceren.

LG heeft inmiddels ook de goedkopere LG G4c en LG G4 Stylus aangekondigd.