De geruchten over een grotere variant van de HTC One M9 deden al even de ronde maar HTC heeft het toestel nu officieel gepresenteerd in China. De HTC One M9+ beschikt over een 5,2 inch scherm met een QHD-resolutie, een vingerafdrukscanner en een MediaTek-chip.

HTC heeft in China een variant gepresenteerd op zijn nieuwe vlaggenschip, de HTC One M9+. Deze variant is een fractie groter dan het vlaggenschip, in plaats van een 5 inch scherm heeft het bedrijf gekozen voor een 5,2 inch scherm, daarnaast beschikt dit scherm niet over een Full HD-resolutie maar een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder het scherm heeft HTC een drukgevoelige vingerafdrukscanner geplaatst waar je je vinger op moet leggen.

Aan de binnenkant heeft HTC ervoor gekozen om de Snapdragon 810-chip te vervangen door een MediaTek MT6795T Helio X10-chip, dat is een hele mond vol maar het is een 64bit-chip met acht Cortex A53-rekenkernen met een kloksnelheid van 2,2 GHz. MediaTek wil met de Helio-chips de concurrentie aan gaan met de high-end chips van Qualcomm. Behalve de acht rekenkernen heeft MediaTek ook gekozen voor een PowerVR G6200-GPU van Imagination.

Op papier lijkt de MediaTek goede prestaties neer te kunnen zetten, zowel de CPU als de GPU maar kan de chip niet in de buurt komen van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 810-chip, benchmarks zullen straks de doorslag moeten geven hoe groot het verschil is tussen deze high-end chip van MediaTek en die van Qualcomm.

Verder heeft HTC gekozen voor 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterzijde heeft het bedrijf wederom gekozen voor een 20 megapixel-camera, maar is er wel weer een dual-camera opstelling, de tweede lens slaat diepte informatie op zodat de foto achteraf bewerkt kan worden.

HTC heeft het toestel vooralsnog alleen in China aangekondigd maar het feit dat veel informatie over het toestel ook in het Engels beschikbaar is lijkt te verklappen dat het toestel op termijn naar meerdere markten zal komen.