HTC heeft uitnodigingen verstuurd voor een persevenement in China waarbij hoogstwaarschijnlijk de HTC One M9+ of HTC One M9 Plus zal worden geïntroduceerd. De exacte naam van het toestel is nog niet helemaal duidelijk maar het gaat om een phablet-versie van het vlaggenschip van HTC. Of dit toestel alleen in China uit gaat komen of ook in de rest van de wereld is onduidelijk.

Het evenement in China vind plaats op 8 april en dan zal duidelijk worden wat de plannen zijn van HTC en wat we precies kunnen verwachten. Het gaat in elk geval om een grote versie van het vlaggenschip van het bedrijf, waarschijnlijk met een schermformaat van 5,5 of 5,7 inch. Voor dit toestel heeft HTC wel gekozen voor een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Ook is er onder het scherm een vingerafdruksensor geplaatst en aan de achterzijde gebruikers HTC weer de dual-camera opstelling. Hopelijk deze keer met een betere primaire camera.

Opvallend is dat er aan de binnenkant ook de nodige wijzigingen zijn doorgevoerd, met de komst van een QHD-scherm en een vingerafdrukscanner lijkt dit een betere versie te worden van het vlaggenschip, maar aan de binnenkant zit vervolgens een MediaTek-processor met een sterk verouderde GPU. Waardoor we op voorhand al kunnen stellen dat de prestaties van dit toestel minder zullen zijn dan van het vlaggenschip. Dat wil overigens niet direct zeggen dat het een slecht toestel is. Wel is het hierdoor onduidelijk waar we qua prijs op moeten rekenen.

Gisteren dook er al een persrender op van het nieuwe toestel, Engadget heeft vandaag weer nieuwe foto’s getoond.