HTC brengt de HTC One M9+ in augustus uit in Nederland en België. Het toestel is een verbeterde versie van het vlaggenschip van HTC, de HTC One M9. Het toestel was al opgedoken bij verschillende webwinkels maar nu heeft HTC het toestel officieel aangekondigd.

HTC had vorig jaar volgens velen de beste smartphone op de markt gebracht, alleen de camera viel toen enorm tegen. De verwachtingen waren dit jaar hooggespannen en toen verscheen de HTC One M9, een duidelijke opvolger van het toestel van vorig jaar, maar HTC had eigenlijk niets innovatiefs toegevoegd. De aanpassingen waren op één hand te tellen en de HTC One M9 werd teleurstellend ontvangen.

Enkele weken na de lancering van de HTC One M9, verscheen de HTC One M9+ in China. Een duidelijke verbetering ten opzichte van het toestel van vorig jaar en voorzien van de nodige innovaties. Eigenlijk had de HTC One M9+ het vlaggenschip van 2015 moeten zijn, kennelijk was het niet mogelijk dat toestel eerder uit te brengen. Nu gaat dat alsnog gebeuren, het grootste minpunt op papier is het prijskaartje, het toestel heeft een adviesprijs van 799 euro.

De HTC One M9+ is een toestel met een 5,2 inch QHD-scherm, de schermresolutie van dit toestel is dan ook 2560 x 1440 pixels, waarmee HTC zich kan meten met veel andere vlaggenschepen van dit moment, zoals de LG G4 (review) en Samsung Galaxy S6 (review). Het scherm is daarmee wel 0,2 inch groter dan de normale HTC One M9, maar de schermresolutie is daardoor niet langer Full HD. Verder heeft HTC een vingerafdrukscanner toegevoegd aan de voorkant van het toestel, een andere belangrijke innovatie die op steeds meer smartphones is te vinden. Aan de achterkant heeft HTC net als vorig jaar gekozen voor een dual-camera opstelling met twee camera’s. Hierdoor kan achteraf de focus worden aangepast, maar dit keer gebruikt HTC daarvoor fatsoenlijke camera’s en niet de Ultrapixel-technologie die het niet heeft kunnen waarmaken. De primaire camera is voorzien van 20 megapixels.

Aan de binnenkant heeft HTC ervoor gekozen om de Qualcomm Snapdragon 810 te dumpen, deze chip heeft te kampen met de nodige oververhittingsproblemen en is ingeruild voor de MediaTek Helio X10-chip. Dit is net als de Snapdragon 810-chip een octacore processor en is qua ontwerp grotendeels gelijkwaardig. De Helio-lijn van MediaTek is nieuw en moet high-end prestaties leveren. Of dat ook het geval is moet een review gaan bepalen.

Alles bij elkaar beschikt de HTC One M9+ wel over de nodige innovaties ten opzichte van vorig jaar, HTC moet alleen proberen om de adviesprijs wat te verlagen, want het toestel is wel zeer prijzig.