Het lijkt erop dat HTC de HTC One M9+ ook in Nederland op de markt gaat brengen. Het toestel zal half juli verschijnen bij diverse webwinkels, waaronder Central Point. Officieel heeft HTC het toestel nog niet aangekondigd voor de Nederlandse markt, maar de webwinkels geven aan vanaf medio juli te kunnen leveren.

De HTC One M9 (review), het vlaggenschip van HTC voor dit jaar, is niet goed ontvangen. Het bedrijf heeft teveel vastgehouden aan het toestel van 2014 en vrijwel geen innovatie en verbeteringen laten zien in 2015. Daardoor zien veel consumenten niet echt de meerwaarde van het toestel. Ook veel media hebben hun teleurstelling geuit en geven eigenlijk allemaal aan dat ze meer hadden verwacht van een bedrijf als HTC.

In China verscheen al vrij snel de HTC One M9+, een toestel wat ongetwijfeld beter was ontvangen als vlaggenschip. Het lijkt erop dat de HTC One M9+ nu alsnog op korte termijn naar Nederland gaat komen. De HTC One M9+ beschikt over een scherm van 5,2 inch, 0,2 inch groter als de normale One M9, maar beschikt wel over een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Verder beschikt het toestel over een fysieke knop onder het scherm die tevens dienst doet als vingerafdrukscanner. Aan de achterkant maakt de One M9+ gebruik van twee camera’s net als bij de One M8, waardoor het mogelijk moet zijn om achteraf opnieuw scherp te stellen. Wel is er bij de One M9+ voor gekozen om een goede primaire camera te gebruiken en niet de Ultrapixel-camera van 4 megapixel.

Aan de binnenkant is in dit toestel geen Qualcomm Snapdragon-chip te vinden maar een Mediatek octa-core processor met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Welk effect dat heeft op de prestaties en de accuduur zal moeten blijken uit een review.