2min

Intel heeft tijdens de Chinese editie van IDF 2015 een smartphone gepresenteerd met Intel RealSense 3D-technologie. Tot op heden hadden we het camerasysteem van Intel alleen gezien in All-in-Ones, laptops en tablets. Intel is er nu in geslaagd de cameramodule zover te verkleinen dat die ook in een smartphone past.

Hoewel de CEO van Intel, Brian Krzanich, tijdens zijn toespraak een 6 inch smartphone liet zien met aan de achterkant een Intel RealSense 3D-camera waren er nog geen demomodellen beschikbaar en werd de unit ook niet werkend getoond. Daarmee lijkt het erop dat Intel nog niet helemaal klaar is met de ontwikkeling van de cameramodule voor smartphones. Dat zal ongetwijfeld later dit jaar op de IDF in San Francisco een ander verhaal zijn.

Het unieke aan de Intel Realsense 3D-camera’s is dat ze in staat zijn om diepte in te schatten, waardoor ze beter in staat zijn om objecten te herkennen van grote afstanden. Daarnaast kunnen ze bijvoorbeeld een goede scan maken van het hoofd van de gebruiker van een apparaat en daar beveiligingstechnologie aan koppelen. Zo zullen laptops met een RealSense 3D-camera en Windows 10 straks automatisch kunnen inloggen in het systeem via deze detectie. In Windows 8 was dit ook al mogelijk maar toen kon de authenticatie worden misleidt met een foto, door de Intel RealSense-technologie is dat onmogelijk.

Intel toonde tijdens een demonstratie al een Windows 10-tablet met een Skylake-processor die in staat was om op deze manier in te loggen in het Windows 10-systeem.

Verder toonde Intel een smartphone met een Intel Atom C3230RK-processor, dit is een quadcore-chip met ondersteuning voor 4G die samen met het Chinese Rockwell is ontwikkeld. Intel wil nog steeds proberen door te breken in de smartphonemarkt met zijn eigen mobiele chips, maar moet op dit moment nog zijn meerdere erkennen in partijen als Qualcomm en Samsung.