Huawei is een van de opkomende Android-fabrikanten en in Nederland heeft het bedrijf al redelijk goed zijn best gedaan. Iets waar Huawei minder goed in lijkt te zijn is het verzorgen van software-updates. Tot vandaag wisten we niet of de smartphones van Huawei konden rekenen op een update naar Android 5.0 Lollipop. Nu is duidelijk dat sommige toestellen de update rond de zomer zullen ontvangen.

Huawei heeft updates naar Android 5.0 Lollipop in petto voor de Huawei Ascend Mate7, Huawei Ascend P7, Huawei Ascend G7 en enkele toestellen van het submerk Honor, namelijk de Honor 6, Honor 6+ en de Honor 4X.

Daarmee wordt ook meteen pijnlijk duidelijk dat Huawei ervoor kiest om alleen de iets duurdere smartphones van 2014 te voorzien van een update. Alle toestellen uit 2013 en de iets goedkopere toestellen krijgen geen update meer van het bedrijf. Ook komen de updates pas rond de zomer beschikbaar, als eerste zal de Mate7 aan de beurt zijn in mei, gevolgd door de Ascend P7 in juni en de rest volgt in september. Behalve een update naar Android 5.0 komt er ook een update naar een nieuwe versie van EMUI, de schil van Huawei. Deze komt ook rond de zomer beschikbaar.

Huawei is een van de laatste merken die de updates naar Android 5.0 Lollipop beschikbaar gaat stellen. De meeste andere grote merken zoals HTC, LG, Samsung en Sony zijn al begonnen met de uitrol naar Android 5.0 Lollipop. Motorola is zelfs al voorzichtig begonnen met de uitrol van Android 5.1.

Huawei kondigt daarnaast aanstaande woensdag zijn nieuwe vlaggenschip aan de Huawei Ascend P8. Dit toestel zal waarschijnlijk direct voorzien zijn van de nieuwste Android- en EMUI-versie.