2min Devices

‘HTC werkt aan een Windows 10 smartphone’

Een topman van HTC zou op een evenement in New Delhi, India, hebben gezegd dat het bedrijf druk bezig is met de ontwikkeling van een Windows 10 smartphone die later dit jaar moet verschijnen. Het Taiwanese bedrijf zou nauw samenwerken met Microsoft voor dit nieuwe toestel.

Microsoft is druk bezig met de ontwikkeling van Windows 10 en we verwachten dit najaar minimaal een handje vol toestellen van Microsoft zelf, maar of dat bedrijf in staat is om in zijn eentje Windows groot te maken in de mobiele markt, daar zijn voldoende twijfels over. Microsoft kan duidelijk wat hulp gebruiken van andere fabrikanten, het mooiste zou natuurlijk zijn als een gigant als Samsung zich weer waagt aan Windows, maar op dit moment mag Microsoft blij zijn dat het HTC zover heeft gekregen.

HTC gaat weer proberen succes te boeken op het Windows-platform en zou druk bezig zijn om samen met Microsoft een nieuw toestel te ontwikkelen. Wat voor toestel dit precies moet worden is onduidelijk, het laatste Windows Phone toestel van de fabrikant was een afgeleide van het toenmalige vlaggenschip, de HTC One M8 (review). Wellicht dat HTC deze keer een afgeleide maakt van het huidige vlaggenschip, de HTC One M9 (review).

Bron:Windows Central