Doordat Apple ervoor heeft gekozen om veel verschillende varianten van de Apple Watch op de markt te brengen heeft dat tot gevolg dat een groot aantal varianten voorlopig niet leverbaar zijn. Op dit moment kunnen maar een aantal modellen worden besteld voor levering tussen 24 april en 8 mei, alle overige modellen komen halverwege of eind mei.

De goedkope Apple Watch Sport die gemaakt is van aluminium kan bij veel Apple Stores besteld worden met een leverdatum tussen 24 april en 8 mei. De normale Apple Watch die gemaakt is van roestvrijstaal is al een stuk moeilijker leverbaar, in veel gevallen is die pas medio mei leverbaar. Over de duurste versie van de Apple Watch, die gemaakt is van goud kan Apple nog niet aangeven wanneer die geleverd kan worden. Het bedrijf uit Cupertino houdt het vooralsnog op ergens in mei, dat kan dus ook pas de 31e zijn.

Gisteren verschenen de eerste reviews van internationale media en hoewel de Apple Watch een van de betere smartwatches is, was geen enkele reviewer dermate positief dat ze aanraden de Apple Watch aan te schaffen. Veelal was het commentaar nog even af wachten tot de tweede of derde generatie.

Voor de Nederlandse of Belgische markt is er nog niet bekend qua beschikbaarheid. Mensen die heel graag toch een Apple Watch willen aanschaffen moeten uitwijken naar Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. De goedkoopste Apple Watch kost 349 euro.