1 min

Samsung heeft een teaser gepubliceerd waarin het hint naar een nieuwe smartwatch met een rond scherm. Samsung een van de eerste grote fabrikanten die de markt voor wearables betrad maar steeds met een vierkant scherm. Vervolgens verschenen de ronde smartphones van Motorola en LG die vervolgens de show stalen. Nu werkt Samsung waarschijnlijk ook aan een ronde smartwatch.

De nieuwe Samsung Gear krijgt waarschijnlijk een rond scherm, deze teaser publiceerde Samsung bij het vrijgeven van zijn nieuwe SDK voor ontwikkelaars. Met deze SDK kunnen ontwikkelaars vast beginnen met het ontwikkelen van apps voor de nieuwe generatie Gear. Samsung deed verder geen concrete uitspraken over nieuwe wearables.

Samsung zal waarschijnlijk in de komende weken of maanden zijn nieuwe Gear presenteren. Waarschijnlijk wil Samsung proberen de wind uit de zeilen van Apple te nemen. Apple is enkele weken geleden begonnen met het verkopen van zijn Apple Watch en is vandaag begonnen met het uitleveren van de eerste exemplaren. De verkopen van de Apple Watch zijn tot dusver boven verwachting.

Samsung gebruikt voor zijn Gear-producten een versie van zijn eigen Tizen-besturingssysteem. Samsung is een van de weinige fabrikanten die niet gebruik maakt van Android Wear. Of dat gunstig is voor de consument zal in de toekomst moeten gaan blijken, verklaarbaar is het wel want Android Wear is vrijwel niet aan te passen door de fabrikant waardoor elke smartwatch met Android Wear dezelfde ervaring biedt en zich niet kan onderscheiden. Iets waar Huawei zich al over heeft beklaagd bij Google.