1 min

Samsung heeft gisteren de Samsung Galaxy S6 Edge+ gepresenteerd voor de Nederlandse en Belgische markt, de Galaxy Note 5 komt vooralsnog niet in Europa beschikbaar. Het bedrijf toonde echter ook nog een smartwartch, de Gear S2, een ronde smartwatch.

Samsung heeft ervoor gekozen de smartwatch nog niet te presenteren maar alleen kort te tonen, de officiële presentatie bewaard het voor een later moment. Begin september vind de consumenteneletronicabeurs IFA plaats in Berlijn, daar zal Samsung waarschijnlijk zijn eerste ronde smartwatch presenteren, de Gear S2.

Techzine zal aanwezig zijn op de IFA om alle nieuwe producten en gadgets te bekijken en hierover verslag te doen.

De Gear S2 is de eerste ronde smartwatch van Samsung en is de opvolger van de Gear S (review). Ook deze smartwatch zal draaien op Tizen, het door Samsung ontwikkelde besturingssysteem. De Gear S had een gebogen scherm maar was rechthoekig. Afgelopen jaar was de Moto 360 de meest populaire smartwatch en daarom zal Samsung gedacht hebben, we moeten ook een ronde maken.

De behuizing lijkt geheel gemaakt te zijn van metaal en de interface is aangepast op het ronde scherm. Waarschijnlijk zal de accuduur van de smartwatch niet meer dan 1 of 2 dagen zijn en komen de meeste onderdelen uit Samsung-fabrieken. Wij gaan in elk geval uit van een Samsung AMOLED-scherm, een Samsung Exynos-processor en uiteraard werkgeheugen en opslagcapaciteit van Samsung.