Volgens SamMobile zal een nieuwe smartwatch van Samsung voorzien zijn van een draaibare rand rondom het scherm, waarmee de interface bestuurd kan worden. De knop om het scherm aan en uit te zetten zal ook het uiterlijk van een horlogekroon imiteren.

Met een draaibare schijf rondom het scherm, ook wel Lunette genoemd, zou Samsung een uniek element aan de volgende smartwatch toevoegen. Middels een SDK van Samsung zouden ontwikkelaars de draaiende ring ook kunnen gebruiken voor besturing van hun eigen applicaties.

Het is bijvoorbeeld denkbaar dat door aan het horloge te draaien een bepaalde instelling gewijzigd kan worden, in- of uitgezoomd kan worden, of door een lijst kan worden gescrold. Wel moeten we opmerken dat Apple met de Apple Watch een soortgelijk element heeft ontwikkeld, maar dan in de vorm van een draaibare horlogekroon.

De aan/uitknop van de nieuwe smartwatch van Samsung zal wel het uiterlijk van een horlogekroon krijgen, maar is niet draaibaar zoals bij de Apple Watch. Afgezien van het in- en uitschakelen van het scherm en inschakelen van S Voice zal de kroon ook geen functionaliteit bieden.

Eerder deze week meldde SamMobile al op basis van bronnen dat de smartwatch tijdens het Mobile World Congress in maart zal worden aangekondigd.