2min

Uit uitgelekte e-mails van Sony is duidelijk geworden dat er mogelijk geen Sony-smartphone te zien zal zijn in de nieuwe James Bond film Spectre. Reden hiervoor is dat zowel Daniel Craig (acteur die Bond speelt) als Sam Mendes (regisseur van de film) van mening zijn dat James Bond alleen met de beste producten moet werken. Iets wat het nieuwe vlaggenschip van Sony volgens de heren niet is. Daarnaast is er ook nog een geldkwestie.

Sony Mobile wil 5 miljoen dollar op tafel te leggen om de nieuwe Sony-smartphone in de film te krijgen. Daniel Craig als Sam Mendes zien dat echter niet zitten. Hun voorkeur gaat uit naar Samsung, het Zuid Koreaanse bedrijf zou namelijk hetzelfde bedrag hebben geboden om een Samsung-smartphone in de film te krijgen. Ook zou Samsung nog eens 50 miljoen uit willen geven aan marketing voor de smartphone in combinatie met de nieuwe James Bond film.

De heren zouden verder van mening zijn dat Sony niet de allerbeste smartphone in handen heeft en dat James Bond alleen met de beste producten zou moeten werken. In de e-mail is verder te lezen dat als Sony bereidt is om een beter marktconform bod te doen, de producer van de film, Barbara Broccoli, met Mendes en Craig zal gaan praten om te proberen de Sony-smartphone er alsnog doorheen te drukken.

Opmerkelijk is wel dat de nieuwe bond film wordt geproduceerd door Colombia Pictures en dat Colombia Pictures een dochteronderneming is van Sony Pictures Entertainment. Sony blijkt dus niet in staat te zijn om een film die ze zelf produceren zonder slag of stoot te voorzien van Sony-producten.

In de e-mail worden helaas geen specifieke smartphones genoemd. Aangezien de film eind oktober in de bioscoop te zien moet zijn en de opnames nu in volle gang zijn kunnen we vaststellen dat het in het geval van Samsung gaat om de Samsung Galaxy S6 of Samsung Galaxy S6 Edge. Samsung zal in september waarschijnlijk de Galaxy Note 5 presenteren, maar dat is waarschijnlijk te laat voor deze film.

In het geval van Sony is het echt een raadsel welk toestel het bedrijf wil gebruiken in de film. De Sony Xperia Z3 is tegen de tijd dat de film verschijnt al een jaar oud, dus dat ligt niet voor de hand. Recent is de Sony Xperia Z4 gepresenteerd in Japan, maar dat toestel lijkt alleen in Japan te verschijnen. Vijf miljoen dollar aan internationale marketing voor een toestel dat alleen in Japan verschijnt klinkt niet logisch. De vraag is dus wanneer Sony met een nieuwe smartphone komt die wel wereldwijd beschikbaar komt. Er gaan geruchten dat Sony eind mei een nieuw vlaggenschip zal presenteren, dan gaat het ongetwijfeld om dat toestel, maar het zou ook zomaar kunnen dat Sony pas begin september met een nieuw vlaggenschip komt. Dan wordt het ineens een heel ander verhaal. Vragen, vragen, vragen.

Ook is nog onduidelijk hoe deze discussie uiteindelijk is afgelopen. Zien we James Bond straks met een Galaxy S6 of toch een Xperia?