2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

LG Display heeft een nieuw flexibel OLED-scherm gepresenteerd dat slechts 0,97mm dik is. Het gaat nog om een prototype van 55 inch maar later dit jaar hoopt LG ook panelen van 99 inch te kunnen produceren. Het prototype weegt slechts 1,9 kilogram en kan aan een magnetische mat aan de muur worden bevestigd.

De dunste OLED-televisie van LG is op dit moment nog 4,3 centimeter dik, met de ontwikkeling van dit nieuwe prototype worden de schermen maar liefst vier keer zo dun. De schermen kunnen eenvoudig aan een muur worden bevestigd maar er ook weer eenvoudig worden afgehaald, hiervoor gebruikt LG Display een magnetische ondergrond.

Wanneer LG Display de schermen in massa kan produceren en op de markt gaat brengen is nog onduidelijk. LG Display hoopt later dit jaar eerst nog een 99 inch-versie van dit paneel te kunnen presenteren. Verder wil LG Displat binnen twee jaar een oprolbaar televisiescherm op de markt brengen.

OLED wordt gezien als de beeldtechniek van de toekomst waarmee de mogelijkheden veel groter zijn dan met de huidige LCD-technologie. Zo is het contrast van OLED-schermen veel hoger maar zijn ook de kleuren veel levensechter. LG heeft dit jaar de eerste 55, 66 en 77 inch OLED-televisies met een Ultra HD-schermresolutie aangekondigd. De prijzen van deze televisies zijn echter voor de meeste mensen nog niet te betalen.

Wanneer OLED echt gaat doorbreken op de televisiemarkt en betaalbaar gaat worden voor de massa is nog onduidelijk, maar dat zal ergens in de komende paar jaar moeten gaan gebeuren.