1 min

Lenovo heeft vandaag een nieuwe tablet gepresenteerd, de ThinkPad 10, met daarin een nieuwe generatie Atom-processor van Intel. Microsoft had de primeur om als eerste een dergelijke tablet te introduceren met de Surface 3, maar nu beginnen de andere fabrikanten ook te volgen.

De nieuwe ThinkPad 10 beschikt zoals de naam al doet vermoeden over een scherm van 10,1 inch met een schermresolutie van 1920 x 1200 pixels. De grootste innovatie vinden we aan de binnenkant, de tablet wordt geleverd met een nieuwe generatie (Cherry Trail) Intel Atom-processor, standaard zit er een Intel Atom X5-Z8500 chip in de tablet, maar er komt ook een krachtigere versie met een Intel Atom X7-Z8700.

In het basismodel is verder 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit aanwezig, terwijl de duurdere versie is uitgerust met 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagcapaciteit. Verder zijn de nieuwste technologieën aanwezig in de tablet, zoals Bluetooth 4.0, 4G-ondersteuning, een micro-HDMI 1.4 poort, microSD-slort en USB 3.0-poort.

De ThinkPad 10 krijgt een adviesprijs van 550 dollar, dat is exclusief toetsenbord, deze is optioneel verkrijgbaar net als bij de Surface 3 van Microsoft. Verder biedt Lenovo ook nog optioneel een stylus aan voor 40 dollar. De ThinkPad 10 komt deze zomer beschikbaar, waarschijnlijk wordt de tablet direct met Windows 10 geleverd.