1 min

Microsoft heeft officieel bekendgemaakt dat Windows 10 op 29 juli zal verschijnen, gebruikers kunnen op die datum hun bestaande Windows 7 en Windows 8-systemen upgraden naar Windows 10. Daarnaast zullen op die datum de eerste nieuwe desktops, laptops en tablets verschijnen met daarop Windows 10 voorgeïnstalleerd.

Een hele grote verrassing is het niet dat Windows 10 eind juli beschikbaar komt, de CEO van AMD had dit al eerder bekendgemaakt, al dan niet per ongeluk. Op 29 juli verschijnt Windows 10 alleen nog voor desktops, laptops en tablets, de Windows 10-versies voor smartphones en de Xbox One verschijnen later, in elk geval wel nog dit jaar.

Vanaf vandaag krijgen alle Windows 7- en Windows 8-gebruikers een popup te zien met een aanbieding voor Windows 10. Gebruikers krijgen enkele screenshots van Windows 10 te zien en de mogelijkheid hun update te reserveren. Waarschijnlijk kiest Microsoft ervoor om de update gefaseerd te verspreiden en hoe sneller gebruikers hun Windows 10-upgrade reserveren des te sneller ze aan de beurt zijn.